Sant Cugat Magazine | Isabel Custodio

LA PASSIÓ PER APRENDRE, COSA DE TOTS I TOTES

En els darrers temps els pares i mares de canalla estem assistint a una verdadera revolució en els entorns educatius. La innovació educativa ha arribat. La veiem arreu, en el temps escolar, en l’educació a temps complert, en l’educació en el lleure, en les activitats extraescolars … noves metodologies, treball per projectes, racons d’aprenentatge, etc. Per Isabel Custodio, psicòloga i Directora de Projectes de l’associació santcugatenca Edbuilding.org
Mai com ara l’infant s’havia situat tant en el centre de la intenció pedagògica, ni havia estat tan clar el seu rol com a actor i subjecte per al qual tota la comunitat educativa recerca dinàmiques que incentivin les seves aptituds, els seus talents i la seva actitud envers l’aprenentatge.
De tots els actors que conformen l’anomenada “comunitat educativa”, aquells que hi són per la seva condició de professional, es van poc a poc encaixant i coordinant per enriquir aquesta revolució: mestres, equips de recerca a les universitats, tècnics de suport, psicòlegs, pedagogs, educadors… compten amb el suport d’iniciatives com EscolaNova21, Educació 360º, Fundació Jaume Bofill… tots alineats per donar-los eines i pautes per a millorar la seva acció educativa.
Però… i nosaltres? Pares i mares, avis i àvies, germans i entorn més proper… Quin és el nostre paper en aquesta revolució?
Sovint ens trobem pares i mares que ens diuen que aquestes metodologies no existien quan ells estudiaven, i que, en alguns casos sense llibres, en altres sense deures, en altres amb matèries transversals, se senten una mica o força descol·locats. Què hem de fer? – ens diuen – Com podem ajudar als nostres infants?
La meva opinió és que nosaltres tenim reservat un paper molt especial, i inherent a la nostra realitat. Tenim l’encàrrec de mantenir i transmetre la passió per aprendre. La curiositat. L’interès. La fascinació. I això ho podem fer a qualsevol minut del dia. Quan es lleven. Quan paren taula. Quan preparen un treball. Quan pregunten al cotxe a on anem i què farem…
Destacat: És contagiant-los de la passió i curiositat per aquest món i les seves realitats que estarem 100% alineats amb la intenció de la innovació educativa. Tots a una, tots a tot arreu, apassionats per aprendre.
40_FEBRER_2018

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s